Fashion
comment 1

Modebloggers stijlvol belicht

Modeblogs schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. De modeblogger lijkt zelfs langzaam de professionele modejournalist en moderedacteur te verdringen. Het is immers niet moeilijk om een modeblog te starten, het ‘enige’ wat nodig is, is een mooie website en een goede camera en de basis is daar. Kennis van en een voorliefde voor fashion is daarnaast natuurlijk ook essentieel! Hierdoor zijn jammer genoeg lang niet alle modeblogs van een kwaliteit om over naar huis te schrijven. Gelukkig zijn er ook een heleboel blogs die juist wél inspiratievol zijn, zoals de (welbekende) blogs van Garance Doré, The Sartorialiast en Tavi Gevinson. Ook in Nederland zijn er een aantal erg mooie en goed modebloggers zoals This chick’s got style en afterDRK.

Nu stuitte ik onlangs op een website, How I met Your Style (in het kort HIMYS), waarop portretten van de ‘style gurus’ achter deze blogs te zien zijn. Het zijn telkens vrij intieme foto-portretten van de online trendsetters met als doel het leven van deze bloggers, zonder alle mode-opsmuk, te belichten. De website is nog niet heel lang in de lucht, sinds februari, dus de hoeveelheid protretten is nog gering. Maar het maakt des te nieuwsgieriger naar alle mooie foto-reportages die nog gaan komen..

1 Comment

  1. Wat een leuk concept! Lees zelf ook ontzettend veel blogs, de beste manier om inspiratie op te doen. How I Met Your Style is zeker een site om vaak een bezoekje te brengen. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>