Watermeloen-soep

De kans op zomer in Nederland wordt met de dag kleiner, daarom dit keer een ultiem zomerse recept. Met de ogen dicht, slurpend aan deze Mediterrane soep, waan je je zo toch een beetje in zonnige sferen…

Gazpacho met watermeloen

Voor 4 personen heb je nodig:

11 pomodori tomaten – ontveld en de zaden verwijderd
2 komkommers – geschild en de zaadlijsten verwijderd
Een handvol basilicum blaadjes
1 rood pepertje – naar smaak, met of zonder zaadjes
1 teen knoflook
1 sjalot
2 eetlepels rode wijn azijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
Peper – naar smaak

Bovenstaande ingrediënten allemaal in grove stukken snijden. Verder is nog nodig, het belangrijkste onderdeel:

1 rijpe watermeloen – in hapklare stukken gesneden

Gooi alle ingrediënten, behalve de watermeloen, in een blender totdat je een gladde substantie overhoudt. Serveer de gazpacho in weckpotjes (of andersoortige mooie glazen) en maak het af met de stukjes watermeloen en basilicum. Lekker!

Bron: Golubka