Waar we een paar weken geleden nog met onze slippertjes aan de voeten in het park zaten, hebben we nu weer onze handschoenen uit de winterdoos moeten halen. De herfst is daar, mét bijbehorende gure temperaturen. Een spicy herfstcocktail op één van die koude, donkere avonden die in het vooruitzicht liggen kan dan ook zeker geen kwaad! Daarom serveren wij hierbij onze Daily Cappuccino hersftcocktail:
Ingrediënten:
– Hooghoudt Bartender’s Choice, smaak Ginger Daisy
– wat munt
– 1 kleine peer in partjes
– kaneelsuiker
Handige is dat je met de Bartender’s Choice van Hooghoudt eigenlijk je cocktail voor een groot gedeelte al gelijk klaar hebt. De drank is namelijk samengesteld door de meester-distilleerder van Hooghoudt zelf met originele receptuur van bartender Lennart Deddens. De smaken die er zodoende in zitten verwerkt, gember en sinaasappel, zijn daardoor al heel mooi in balans. Wil je er echter een echte herfstcocktail van maken, dan vijzel je wat muntblad en stukjes peer klein. Meng dit met de Ginger Daisy met een lepel in een glas. Voorzie vervolgens de rand van het glas van wat kaneelsuiker voor de sweet touch. Wil je het helemaal top afmaken, dan plaats je ook nog een kaneelstaafje in het glas…
Een herfstcocktail die zodoende in een handomdraai good to go is. Cheers!