Featured, Food & Coffee
comment 1

Guide to Good Coffee – #1 Turkse Koffie

Guide to Good Coffee - #1 Turkse Koffie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

In Turkije wordt het de hele dag door gedronken…. Turkse koffie. En in 2013 is het door UNESCO zelfs uitgeroepen tot immaterieel werelderfgoed. Maar hoe maak je Turkse koffie nu eigenlijk? Barista Erhan Dizbay, werkzaam in de koffiebar van East57, laat zien hoe je deze oudste bereidingswijze voor koffie op de juiste manier moet doen:

Bereidingswijze kort samengevat
Breng ongeveer 7 gram poederfijn gemalen koffie samen met water tot twee keer toe aan de kook in een traditionele cezve (koperen koffiepannetje). Is de koffie klaar? Dan moet ie zo snel mogelijk worden uitgeschonken en gedronken worden. Wat achterblijft in je kopje is de koffiedik. Die natuurlijk ook even bekeken moet worden…

Guide to Good Coffee - #1 Turkse Koffie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een traditionele cezve.

Koffiedik kijken
Het bezinksel dat overblijft na het drinken van de koffie wordt gebruikt om koffiedik te kijken. Door het kopje om te draaien op het schoteltje en te wachten tot deze afgekoeld is vormt het diksel figuren. Aan de hand van die figuren zou men je toekomst kunnen voorspellen. Aan jezelf natuurlijk of je hierin gelooft of niet…

Guide to Good Coffee - #1 Turkse Koffie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De zilveren ring zorgt ervoor dat het koffiedik sneller kan afkoelen.

Guide to Good Coffee - #1 Turkse Koffie - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Filed under: Featured, Food & Coffee

by

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

1 Comment

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *