Events, Featured, Food & Coffee
Leave a comment

Pop-up bakkerswinkel: The Heineken Bakery

The Heineken Bakery - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Van 18 tot en met 21 maart kan je aan de Vijzelgracht in Amsterdam The Heineken Bakery bezoeken. Een tijdelijke bakkerswinkel waar bijzondere broden gebakken worden met het ‘geheime’ ingrediënt van brouwerij Heineken: A-gist.

De brouwer sloeg hiervoor de handen ineen met Meester Boulanger Mark Plaating. Gezamenlijk gingen ze aan de slag om te laten zien én te laten proeven dat met datzelfde A-gist een mooi brood gebakken kan worden. Op zich niet nieuw, want we schreven al eerder over de trend van het bakken van brood met bier. Des te leuk dat een groot biermerk als Heineken dit nu ook heeft opgepakt.

Overigens is het niet zomaar een eenvoudig klusje om brood met bier te bakken. Aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat er normaal voor broden wordt gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist echter komt veel trager op gang, maar daardoor zit er wel veel meer smaak aan het brood.

The Heineken Bakery - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog The Heineken Bakery - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor €2 per stuk en (nice to know) de volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 – 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs te Amsterdam.

Filed under: Events, Featured, Food & Coffee

by

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *