Events, Featured, Food
Leave a comment

2 x originele (groene) cake recepten voor Moederdag

Groene Moederdag recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het is elk jaar weer moeilijk om origineel, creatief en vooral persoonlijk uit de hoek te komen voor Moederdag. Een bos bloemen of een etentje is ook weer zo gewoon en ‘makkelijk’. Waarom dan ook niet een keer iets groens én iets lekkers met elkaar combineren? Hoe? Door zelf petit-fours te maken met een groen tintje. Hierbij twee heerlijke recepten:

ROZEMARIJN CITROEN CAKJES
Ingrediënten

VOOR DE CAKE
275 gr bloem
1 1/4 tl bakpoeder
1/4 tl baksoda
1 tl zout
270 gr suiker
120 gr boter (gesmolten)
244 gr karnemelk (kamertemperatuur)
3 el zonnebloemolie
2 tl vanille extract
1 el citroenschil
1 1/2 tl rozemarijn
6 eigeel
3 eiwit

VOOR DE CREAM CHEESE FROSTING
240 gr cream cheese
100 gr boter
1 tl citroenschil
2 tl citroensap
1 tl vanille
300 gr poedersuiker

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Mix de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en 200 gr suiker. Mix in een andere kom de (afgekoelde) boter, karnemelk, olie, vanille, citroenrasp, rozemarijn en eigeel tot een egaal mengsel.
– Mix de eiwit tot schuim of tot je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat de eiwit eruit valt.
– Voeg geleidelijk 70 gr suiker toe. Mixen tot een meringue.
– Mix de bloem en voeg langzaam/geleidelijk het botermengsel toe. Schrap de kom af en toe. Mix nog even heel kort (zo’n 30 seconde). Vouw de helft van de meringue erdoorheen. Vouw dan de andere helft erdoorheen.
– Bak hem in zo’n 30 à 35 minuten. Laat even afkoelen.
– Mix de boter glad, samen met de poedersuiker, vanille, citroensap en citroenschil. Meng vervolgens met een spatel de roomkaas erdoor. Let op, niet te lang roeren.
– Snij de cheesecake in gelijke vierkanten en bedek deze met een royale laag cream cheese frosting.
– Decoreer deze met rozemarijn, een schijfje citroen, een vijgje en eventueel wat pashmak (Marokkaanse suikerspin).

Groene Moederdag recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

VETPLANT CHEESCAKEJS
Ingrediënten
VOOR DE CRUST
1 pakje digestive koekjes
57 gr boter (gesmolten)
2 el suiker
1 1/2 el rozemarijn
1/2 tl zout

VOOR DE VULLING
290 gr fijne suiker
330 gr cream cheese
500 gr ricotta
1/2 tl vanille
65 ml citroensap
2 1/2 el citroenrasp
5 eieren
1 1/2 el maizena
1 1/2 el water

VOOR DE LEMON CURD
160 gr fijne kristalsuiker
6 eidooiers
schil van 2 citroenen
100 ml citroensap
100 gr koude boter (in blokjes)

VOOR DE MERINGUE
3 eiwitten
120 gr fijne kristalsuiker

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Maal de koekjes. Voeg de gesmolten boter, suiker, rozemarijn en zout toe aan de koekkruimels. Verdeel dit over twee bakvormen van 25 bij 25 cm.
– Meng de suiker, roomkaas, vanille, citroensap en rasp, ricotta en eieren tot een egaal mengsel.
– Meng de maizena met wat water. Voeg deze toe aan het roomkaas mengsel. Verdeel het mengsel over de twee bakvormen.
– Bak de cheesecake in 60 minuten. Laat dit nog 40 minuten afkoelen in de oven (deur dicht). Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
– Voor de lemon curd doe je de eidooiers en suiker in een pan op middelhoog vuur. Rasp hier de citroenschil over en voeg de citroensap toe. Blijf kloppen tot het mengsel is ingedikt. Zodra deze is ingedikt haal je de pan van het vuur en druk je het mengsel door een zeef. Laat het geheel afkoelen en bewaar het in de koelkast.
– Voor de meringues klop je de eiwitten stijf in een geheel ontvette kom. Zodra deze stijf is voeg je geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen, dit kan zo’n kwartier duren, tot het mengsel glad en glimmend is én de suiker is opgelost. Dit kun je controleren door de meringue tussen je vingertoppen te voelen.
– Snij de cheesecake in gelijke vierkanten en bedek deze met een royale laag lemon curd. Doe hierop een laagje meringue. Dit kun je eventueel met een spuitzak erop spuiten. Als decoratie kun je wat vetplantjes maken met fondant.

Groene Moederdag recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Photo credits: Mooiwatplantendoen.nl 

Filed under: Events, Featured, Food

by

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *