Beer for breakfast

by Imke Walenberg

Bier voor ontbijt? Klinkt niet echt als iets waar je smaakpapillen direct een sprongetje van gaan maken. Niets is minder waar echter, want er is sinds deze week een granola op de markt van bier. Of ja, van het geredde bierbostel van Brouwerij Troost om precies te zijn.

Bierbostel is het voedzame moutrestant, vol met vezels en eiwitten, dat overblijft na het brouwen van bier. Tijdens het brouwen van bier blijft er bierbostel over, het moutrestant. Dit granen restproduct wordt vaak verwerkt tot diervoeding, maar een groot deel wordt nog verspild. En dat terwijl het ontzettend voedzaam is. Door granola te maken van dit bierbostel, krijgt ook de reststroom van bier zelf een goede bestemming en wordt er echt niets meer verspild.

bier granola - daily cappuccino - lifestyle blog

Samen met banketbakkerij Lanskroon heeft Instock (het restaurant dat voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart zet) een amandel-kaneel-honing granola ontwikkeld met bierbostel als hoofdingrediënt. Enne no worries…. de bier granola smaakt niet naar bier en bevat geen alcohol.

Photo credits header: Natalia van der Zalm

Lees ook:  Hoe host je de perfecte vegan BBQ?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy