Featured, Food & Coffee, Travel & Outdoor
Leave a comment

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zeg je culinair Frankrijk, dan komen al snel klassieke gerechten als Steak Tartare, Coq au Vin, Salade niçoise en Boeuf bourguignon in je op. Allemaal heel lekker, maar de klassieke Franse gastronomie heeft ook een remmend werking gehad op het ontstaan van nieuwe culinaire trends in Frankrijk. Maar inmiddels is daar zeker verandering in gekomen. Frankrijk bruist van de vernieuwende initiatieven op foodgebied met Parijs als hét centrum waar het allemaal gebeurt. In en om de stad ontdekken foodies nu een nieuw walhalla vol bijzondere foodtrends en lekkere initiatieven zoals ‘Les Heures Heureuses’ en de ‘Taste of Paris’. Een succes dat grotendeels is te danken aan Le Fooding.

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Photo Credits: Amélie Dupont

Le Fooding is bedacht als samentrekking van de woorden food en feeling en dat is exact waar deze beweging van foodlovers voor staat: het promoten van alle adressen waar op een creatieve, liefdevolle, moderne en verrassende manier wordt gekookt. Van foodtrucks tot sjieke restaurants, van streetfood tot de klassieke Franse stijl. De website van de beweging is hip en vrolijk en gebruikt een handig nieuw jargon om op het gevoel een passend eetadres te vinden. Met woorden als antidepresseur om een prettige ambiance te beschrijven, faim de nuit als je er tot heel laat terecht kunt of manger seul als je in je eentje wil eten. En de titel voor de beste nieuwkomer is bijvoorbeeld ‘Meilleur Coming Out’. Ben je geen kei in de Franse taal (zoals de meerderheid van Nederland)? No worries, de site is ook in het Engels te lezen!

Mocht je naar Frankrijk op vakantie gaan aankomende zomer, bezoek dan zeker deze website voor de nodige, handige en vooral lékkere tips.

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Photo credits: Marc Bertrand

Photo credits header: Marc Bertrand

Filed under: Featured, Food & Coffee, Travel & Outdoor

by

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.

Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd ‘street fashion’ te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.

Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *