Featured, Tuin & Interieur, Wheels
Leave a comment

Met een deux chevaux door de zonnebloemvelden

Zonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Maak je deze zomer een roadtrip door Toscane of de Provence, dan is de kans groot dat je omringt wordt door de mooiste zonnebloemvelden. Althans, die regio’s staan er in Europa met name bekend om dat ze prachtige en uitgestrekte zonnebloemvelden hebben. Maar überhaupt is de zomer dé tijd van de zonnebloem. Met haar gele bloemblaadjes is ze met recht de koningin van de zomer te noemen. Een ware zonaanbidder is het, want ze draait zelfs overdag mee met de zon en bloeien van juli tot oktober!

Om deze bloem extra in de schijnwerpers te zetten, reden we afgelopen week mee in een heuse zonnebloemrally georganisserd door mooiwatbloemendoen.nl. Met een groep journalisten en bloggers gingen we in een stoet schattige deux-chevauxs (versierd met zonnebloemen natuurlijk) op weg door het Nederlandse landschap.

Zonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogZonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogZonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog  Zonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Onderweg leerden we van alles over de zonnebloem, want wist je bijvoobeeld dat:

– de zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika komt?
– de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is? Wat een samenvoeging is van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).
– De meeste zonnebloemen geel zijn, maar er ook oranje, roodbruine en tweekleurige soorten zijn?
– De zonnebloem een zeer romantische maar dramatische lovestory kent? In de Griekse mythologie wordt de nimf Clytia namelijk tot over haar oren verliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Hierdoor stierf Clytia van ellende, veranderde in een zonnebloem en draait sinds die tijd voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien.

Zonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Daarnaast dronken we thee in het prachtige Noordwijk Buiten (echt een tip om heen te gaan, ook met kids!) en als kers op de taart lunchten we middenin een zonnebloemveld. Zonniger kan je het haast niet krijgen!

Zonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Zonnebloem Rally - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zelf zonnebloemen in de tuin halen? Zorg dan dat de een plek in de volle zon krijgen, liefst tegen een muur of schutting. Hierdoor geef je de stengel wat meer steun wanneer die heel hoog is geworden. En vergeet niet om bij warm weer wat extra water geven om de bloei te verlengen.

Filed under: Featured, Tuin & Interieur, Wheels

by

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.

Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd ‘street fashion’ te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.

Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *