Featured, Food & Coffee, Travel & Outdoor
Leave a comment

Top 10 Griekse lekkernijen die je geproefd moet hebben als je op Lesbos bent

Griekse lekkernijen - Lesbos Zoover - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoe lekker de Griekse keuken is, ontdek je eigenlijk pas echt als je ook zelf daadwerkelijk in Griekenland bent geweest (niets ten nadele van alle Griekse restaurants die Nederland rijk is trouwens). Ik had het geluk recent naar Lesbos af te reizen in samenwerking met Zoover en daardoor heel veel heerlijke culinaire specialiteiten te mogen proeven. Wat je zeker geproefd moet hebben? Een top 10:

1) Olijven
Op Lesbos kan je niet om de olijven(bomen) heen. Er zouden maarliefst 11 miljoen olijfbomen staan op het eiland. Niet moeilijk te raden dan ook wat dé belangrijkste bron van inkomsten is voor het eiland. De olijven op Lesbos smaken stuk voor stuk goed, net als de heerlijke olien die er van de olijven worden gemaakt.

2) Fava
Bijna bij elke maaltijd krijg je een bordje met fava voorgeschoteld. Oftewel gedroogde gele spliterwten waarvan, door ze te koken, een romige puree wordt gemaakt. Vooral heel lekker om te dippen met vers brood.

Griekse lekkernijen - Lesbos Zoover - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto credits: The Tart Tart! – www.thetarttart.com

3) Giouzlemedes
Deze traditionele ‘kaastaartjes’ zijn verslavend lekker. Gemaakt van bladerdeeg gevuld met kaas en vervolgens gefrituurd in olie. Niet goed voor de lijn, wel lekker!

4) Griekse yoghurt
Niet te missen in deze top 10, de befaamde Griekse yoghurt. Vooral bij het ontbijt (ik proefde hem in mijn hotel Aphrodite Hotel) kom je het veel tegen, deze lobbige, romige yoghurt. Griekse yoghurt is yoghurt waaruit het vocht is weggefilterd. Wat overblijft is een dikke yoghurt met extra veel smaak. Ga je voor de 0% of 2% vet variant, dan is de yoghurt helemaal goed voor je (er is namelijk ook een 10% vet variant).

5) Ouzo
Dé alcoholische anijsdrank uit Griekenland. Vind je dit drankje puur te heftig? Je kan het ook prima aanlengen met wat koud water. Lesbos is befaamd om haar ouzo, er staan meer dan 20 ouzofabrieken!

Griekse lekkernijen - Lesbos Zoover - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

6) Honing
De grote biodiversiteit van planten gecombineerd met de krachtige zomerzon zorgen ervoor dat in Griekenland de perfecte omstandigheden zijn om honing te produceren met een heel rijke smaak. Over het eiland Lesbos heen zie je dan ook overal bijenkasten staan.

7) Oregano
Eén van de kruiden die je zomaar langs de kant van de weg kan tegenkomen op Lesbos, oregano. Veelal wordt de oregano eind mei/begin juni met de hand geplukt. Het wordt dan ook veel verwerkt in allerlei gerechten. Die heerlijke geur alleen al!

Griekse lekkernijen - Lesbos Zoover - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto credits: Jayme Henderson (www.thekitchn.com)

8) Sardientjes
Met name het stadje Skala Kalloni is bekend om haar sardientjes-vangst. Maar sardientjes kun je haast overal wel op de kaart vinden. Gegrild, met enkel en alleen wat citroensap erover heen, zijn ze eigenlijk het allerlekkerst.

9) Lamsvlees
Het liefst gevuld en volgens (groot)moeders recept. Hmmmm….

10) Kataifi
Met zoetigheden weten ze wel raad, de Grieken. Kataifi is daar een mooi voorbeeld van. Dit is een zoet gebak van draadjesdeeg, met walnoten en siroop. Je tandglazuur breekt er haast vanaf, maar lekker dat het is.

Griekse lekkernijen - Lesbos Zoover - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto credits: www.cookingtheglobe.com

Deze reis naar Lesbos is mogelijk gemaakt door Zoover. Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande? Bekijk dan het scherp geprijsde last-minute aanbod op Zoover.nl. Weet je nog niet precies waar de volgende reis naar toe gaat? Laat je dan inspireren op www.zoover.nl/blog/.

Filed under: Featured, Food & Coffee, Travel & Outdoor

by

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *