Bloggers

HOOFDREDACTIE


Imke Walenberg - Stijlmeisje - Daily CappuccinoImke Walenberg (founder/editor-in-chief)

Na een snelle start als model, koos Imke op 18-jarige leeftijd toch voor het studentenleven. Haar interesse voor mode was echter daardoor wel aangewakkerd. Tijdens haar studie Middeleeuwse Literatuur aan de Universiteit Utrecht bleef ze dan ook actief bezig op dit gebied. Om haar studie en voorliefde voor fashion nog beter te kunnen combineren, volbracht ze een deel van haar Bachelor in modestad Milaan. Zo publiceerde ze voor een Amerikaans mode website wekelijks modenieuws en werd ze gevraagd ‘street fashion’ te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong. 

Na het behalen van haar Master ging Imke aan de slag bij achtereenvolgens een pr- en crossmediaal bureau om uiteindelijk toch de keuze voor haar eigen bedrijf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Stijlmeisje is een creatief online podium waarop ze samenwerkt met jonge talenten op het gebied van art, muziek en fotografie. Ook is ze een ervaren spreker op het gebied van (online) entrepreneurship. Daarnaast startte ze in 2009 Daily Cappuccino, waar ze als editor-in-chief in charge is van het dagelijkse, redactionele reilen en zeilen. Volg Imke ook op Twitter, Instagram, Pinterest en/of Facebook

Erik (1)Erik van de Nadort (managing editor)
Erik van de Nadort is een communicatie-enthousiasteling en content entrepreneur. Hij is managing partner bij ItsaRep, een bedrijf dat gericht is op reputatiemanagement. Sinds 2012 vormt hij samen met Imke de hoofdredactie van Daily Cappuccino. Hij heeft een brede interesse, en wordt extra enthousiast van praktisch design, wearable fashion met een scherp randje, slimme technologie en opvallende koffie- en foodtrends. Tevens is hij initiatiefnemer van TestHut, een online platform voor allerhande producttesten. Hun reviews zijn met regelmaat ook op Daily Cappuccino terug te zien. Erik is online ook te vinden op Twitter, Instagram en Pinterest.

REDACTIE

Petrick redactiePetrick de Koning
Petrick de Koning is initiatiefnemer van DeKoningschrijft. Als hij niet met content bezig is, geniet hij het liefst van design dat uitblinkt in eenvoud. Bij voorkeur duurzaam en gemaakt van natuurlijke materialen. Volg Petrick ook op Twitter (@petdekoning) of op Pinterest.

 

Eva copyEva Smidt
Eva is woonachtig in het hoge noorden van het land, en wel in één van de mooiste steden van Nederland: Groningen. Momenteel is ze masterstudente Taalwetenschap met een liefde voor wetenschap en schrijven; bij Daily Cappuccino volgt nu haar debuut als blogger. Andere passies van Eva zijn – met stip op #1 – hockey, culinaire hoogstandjes, cappuccino’s, festivals, minimalisme en Scandinavië.

 

Wanda - Daily CappuccinoWanda Bregman
Blogger, copywriter, lifestyleredacteur, content- en SEO-nerd en mayor sportaddict. Wanda richtte haar tekstbureau ‘de Tekstkamer’ op in 2008 en werkt nu vanuit zonnig Portugal. Als voormalig culinair- en autoredacteur voor diverse Rotterdamse magazines, is ze verslaafd aan zowel snelheid als finesse. Naast de opleidingen journalistiek en filosofie, zijn haar sportopleidingen internationaal gericht als personal instructor, wellness & nutrition coach en lifestyle & weight management.

 

Dirje - daily cappuccinoDirje van Laar
Al van kleins af aan heeft Dirje een voorliefde voor creativiteit en hotels. Niet gek dat ze na haar studie aan de Hotelschool Maastricht en master in Barcelona zich verder ontwikkelt in het marketingvak en haar Nima-Marketingcommunicatie behaald. Haar kennis kan ze kwijt bij verschillende internationale hotels in het luxe segment (Conservatorium hotel en Mövenpick hotel). Daarnaast is Dirje een echte foodie, liefhebber van lifestyle producten en gaat geen hotspot ongemerkt aan haar voorbij.

 

Anniek redactie
Anniek de Hoop
Rupsjenooitgenoeg met een hoofd vol ideeën en een plannenmaker pur sang. Webjunkie Anniek schrijft en creëert content en adviseert over usability met haar eigen bedrijf Vulling. Voor Daily Cappuccino blogt ze over mode en lifestyle, daarnaast schrijft ze over ondernemen en location independent werken op Blurred Boundaries. Volg Anniek op Twitter: @anniekdh

 

Odiel redactieOdiel Mennink
Van 2011 tot 2012 heeft ze voor Telegraaf/Autovisie.nl columns geschreven over haar ervaringen met auto’s en richtte ze FemmeFrontaal.nl op. Een website voor de vrouwelijke kijk op auto’s met rij-impressies, columns en auto/lifestyle nieuws. De droomauto van Odiel is een Mercedes- AMG GTS. Ze rijdt echter in een nieuwe Mazda MX-5. Verwacht geen gedetailleerde technische verhalen maar rij-belevingen met een knipoog én vrouwelijke touch. Twitter: @FemmeFrontaal.

 

jornJorn Rohde
Jorn is sinds zijn studie politicologie in Amsterdam beland en wil daar niet meer weg. Hij is een echte allround content-man; begon als tv-maker bij BNN University, stroomde daarna door als redacteur bij “Spuiten en Slikken” en werkt tegenwoordig als projectleider bij RTL Concepts. Daarnaast is hij ook één van de presentatoren van het programma Galileo bij RTL5. Voor Daily Cappuccino gaat hij schrijven over zaken die hij dope vindt. Volg ‘m ook op Instagram!

 

Evert-Jan Pol - Daily CappuccinoEvert-Jan Pol
Evert-Jan startte na tien jaar activiteit op verschillende krantenredacties in 2006 zijn tekstbureau PolTekst. Sindsdien schrijft hij over uiteenlopende onderwerpen, maar zijn grote passie is kunst. Zijn debuutroman De routineklus staat daar bol van. Net als de site Digitale Kunstkrant, waarvan hij oprichter/hoofdredacteur is. Voor Daily Cappuccino laat hij zijn licht eveneens over kunst schijnen. Als hij niet schrijft, reist hij graag. Volg Evert-Jan ook op Twitter en Instagram.

 

Chrisje - Daily CappuccinoChrisje de Vries
Chrisje volgt de Master Tekst en Communicatie aan de UvA en heeft een passie voor sport, food, taal, reizen en Amsterdam. Als professioneel golfster op o.a. de Europese Damestour stond ze een aantal jaar zelf ‘in de ring’. Met een schat aan ervaring koos ze aan het begin van 2014 voor een maatschappelijke carrière. Hoewel ze de topsport achter zich heeft gelaten, houdt ze zich nog steeds bezig met sport als enthousiast beoefenaar, toeschouwer of journalist. Twitter: @chrisjedv123

 

Contributor Sheima for Stijlmeisje black whiteSheima Josodimedjo
Sheima komt uit Den Haag en studeert Communicatie aan De Haagse Hogeschool. Wat haar heel gelukkig maakt is sushi, muziek en dans. Sheima is geboren met dance-vibes in haar lichaam; zowel klassiek ballet als culturele Javaanse dans. Met een moeder van Surinaamse afkomst en een vader met een Egyptische achtergrond, is Sheima meer dan geïnteresseerd in de geschiedenis van haar voorouders. Het meest belangrijke ingrediënt voor elke dag? Positive vibes!

 

Laurens Speek
Laurens groeide op in Drenthe. Tijdens zijn studie op de Hotelschool Groningen plantte ’n docent het zaadje voor Laurens’ latere passie voor wijn. Zijn liefde voor wijn resulteerde in 2010 in ’t behalen van de titel “Vinoloog van de Wijnacademie”. Als wijn-ondernemer geeft hij wijnproeverijen en cursussen wijn-spijs combineren voor de consument en professionele horeca. Laurens’ artikelen hebben dan ook allemaal iets met wijn dan wel spijs te maken. Twitter: @laurensspeek

 

Remco Lindeman Daily CappuccinoRemco Lindeman
Remco Lindeman heeft een eigen osteopathie-praktijk in Amsterdam en is in zijn vrije tijd (heel) veel bezig met sport; voetbal, tennis, skiën, you name it…  Op Daily Cappuccino schrijft hij dan ook over alles wat met sport te maken heeft.

 

Liloe Rix - Daily CappuccinoLiloe Rix
Liloe is een singer-songwriter en studeerde in 2012 af aan de Popacademie in Enschede. In 2015 heeft ze haar debuut EP ‘Today’ gereleased. Naast haar eigen muziek is ze gitariste en zangeres in de ‘Chansonnettes’ en in de all-girl-band ‘Steam’. Daarnaast werkt Liloe als zang- en gitaardocent door heel Nederland. Volg haar muzikale avonturen via instagram: @liloerix

 

Sofie SmuldersSofie Smulders
Sofie groeide op in Eindhoven en belandde na haar studie Taalwetenschap in Utrecht in het heerlijke Amsterdam. Haar carrière als freelance online redacteur startte ze bij Veronica Magazine. Deze is ze nu aan het uitbouwen, want naast entertainment schrijft ze ook graag over lifestyle, reizen en wetenschap.

 

 

2 Comments

  1. Tjark Jansen says

    Hele frisse kijk en interessante personen. Ik zou weleens een speciaal kopje koffie met jullie willen drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *