All posts filed under: Food & Coffee

Food

Op de koffie - Zwart Amsterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

OP DE KOFFIE bij Zwart Amsterdam [VIDEO]

We gaan op de koffie! En wel bij alle toffe initiatieven, bijzonder mensen, leuke hotspots die Nederland rijk is. Maar ook daarbuiten! Deze keer zijn we op de koffie geweest bij nieuwe koffiespot Zwart Amsterdam.  Neem je het pontje over het IJ en fiets je vervolgens nog wat noordelijker, dan vind je tussen de bedrijfspanden op Asterweg nummer 65 een gloednieuwe koffie hotspot. Zwart Amsterdam is de baby van Melvin en Scott, twee vrienden die elkaar een paar jaar geleden ontmoetten in de entertainmentwereld. Scott (28) is van de drankjes en Melvin (43) van de hapjes. Denk daarbij aan een bakkeljauw sandwich of een pollo loco banana burger. Broodjes met een twist dus! En die twist merk je ook gelijk als je met de twee jongens aan de praat raakt. Dankzij de droge humor van Melvin is lachen gegarandeerd hier. Maar daarnaast smaken de koffie’s ook gewoon goed. En de locatie? Die zal nog wel een beetje voor een drempel zorgen. Maar met een terras dat nog in de maak is en de mogelijkheid tot het geven van feestjes …

Foodhall MingleMush - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hotspot Den Haag: Foodhall MingleMush

Een soort overdekte foodcourt kun je het noemen, maar dan meer eentje in festivalsferen met maarliefst 15(!) foodstands, live muziek, een game hall en barretjes. MingleMush opende haar deuren vorige maand in Den Haag vlak naast het Centraal Station. Van Mexicaans tot aan Italiaans, Surinaams, Marokkaans, Pools en Thais. Je kunt bij MingleMush voor bijna alle keukens terecht. En dat zijn niet de enige keukens want in totaal staan er vijftien foodstands verse gerechten te bereiden. Het leuke is dat ze vaak voor je neus gemaakt worden. Natuurlijk hoort er bij lekker eten ook een lekker drankje. Ze hebben er ook weer van alles, maar als je zin hebt in een lekkere cocktail of een bijzonder biertje kan dat ook. Het menu van de cocktailbar biedt heel veel keuze. Net zoals de bierbar, die maar liefst veertig soorten bieren op de menukaart heeft staan. Uitgegeten en uitgedronken? Dan is het nog geen tijd om naar huis te gaan! Grote kans dat je vanzelf in de speelhal beland. Je kunt er terecht om air hockey te spelen, …

Pesca_Taste Amsterdam_daily_cappuccino_lifestyle_blog

Pesca, het neusje van de zalm op Taste Amsterdam!

Ieder jaar kijk ik er weer naar uit: Taste Amsterdam. Het allerlekkerste foodfestival. En dit weekend gaat het weer van start! Op dit eetfestijn in het Amstelpark wordt er gekookt door de beste chefs en presenteren toprestaurants hun favoriete gerechten. Dit jaar is ook visrestaurant Pesca erbij. Namens Daily Cappuccino mocht ik alvast genieten van hun Taste-menu. Het Amsterdamse vistheater aan de Rozengracht bestaat alweer een jaar. Vis eten krijgt met dit foodconcept een totaal andere dimensie. Je kunt hier namelijk de vis zelf uitzoeken bij de viskraam: van oesters, roodbaars tot tonijnsteak. Daarna mag je kiezen uit een aantal overheerlijke salades en natuurlijk grote frieten. Na de viskraam loop je door naar de wijn- en lokale bierenkraam. En dat zijn niet de minste wijnen waar je uit mag kiezen: Gruner Veltliner (Fritsch), Sauvignon Blanc (Petit Bourgeois)…  Ik krijg buzzer nummer 14  (Amsterdams geluksgetal) mee en als de gerechten klaar zijn gaat er een alarm af en mag ik onze maaltijd zelf bij de kraam ophalen. Loopt het water je al bijna uit de mond? Pesca staat dit weekend …

toetjes - daily cappuccino - lifestyle blog

De lekkerste toetjes van Las Vegas

Waar denk je aan als je Las Vegas zegt? De Strip, casino’s en enorme neonborden? Klopt, maar in deze iconische gokhoofdstad kan je ook de lekkerste toetjes bestellen. De kwaliteit van het eten is er de afgelopen jaren sowieso enorm op vooruit gegaan en nu vind je er ook de beste restaurants die heerlijke maaltijden serveren. De beste restaurants in hotels Restaurant Picasso In het gezelschap van elf originele Picasso-schilderijen, bereidt kok Julian Serrano je schitterende seizoensgebonden gerechten voor uit de elegante Franse keuken. Warme kwartelsalade, geroosterd kalfsvlees, duif, hert, foie gras en gepocheerde oesters: het gerecht dat voor je staat, is bijna te mooi om op te eten. Heb je zin in een glas wijn, dan sta je nog voor een moeilijke keuze. In de kelder staat namelijk een indrukwekkende verzameling van ruim 1500 verschillende wijnen. Restaurant Picasso ligt in het luxe Bellagio hotel, een van de bekendste hotels in Las Vegas die je waarschijnlijk weleens in films als Ocean’s Eleven hebt gezien. Restaurant Nobu Verse sushi, Ceviche van kreeft met citrus en Tempura Garnalen …

Doritos - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de nieuwe (zomers hete) smaak van Doritos

Met de zomer inmiddels goed in onze bol, snakken we in het weekend naar een lekker verfrissend biertje. En daar hoort natuurlijk wel iets lekkers bij om te knabbelen. Wij Nederlandsers houden immers van chips. En we hebben ze dan ook in alle soorten, maten en smaken in de supermarkten liggen. Daar kan nu nog een nieuwe smaak aan worden toegevoegd, want Doritos heeft een chipje bedacht dat je een dubbele smaakexplosie geeft. Althans dat is wat ze beloven. Dat wilde we natuurlijk wel even testen… De nieuwste zak Heatwave wordt afgeleverd bij ons op de redactie in een wel heel bijzondere verpakking, namelijk in de vorm van een groot oranje/rood ei. Die moet eerst stuk worden gegooid voodat we de zak daadwerkelijk open kunnen maken. Dit refereert natuurlijk naar de eerder genoemde smaakexplosie. En ook naar het nieuwe symbool van het product, een babydraak. Hij is lief als kleine draak, maar later laat hij zijn vurige karakter zien. Hoewel wat omslachtig, wel origineel bedacht moeten we zeggen. We maken de zak open en proeven …

Gin Neo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor op je must-visit foodlijstje: Gin Neo

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ga bij Gin Neo eten! Ja, gewoon doen. Meteen ff reserveren nadat je dit stukje hebt gelezen. Nee, we hebben geen aandelen en nee Jin, de eigenaar van de naar hem vernoemde Gin Neo, is ook geen vriend van ons. Of beter gezegd nog niet, want wij maken graag vrienden die er voor kunnen zorgen dat je een top avond hebt. Wij hadden het geluk dat de thermometer 26 graden overschreed want dan mogen, volgens Amsterdamse wetten, de tafels naar buiten. In een broeierige avondzon kregen wij 5 unieke gangen geserveerd die werden aangevuld met een amuse en een kaasplankje toe. Van asperge met varkenshuid en kervelbloem tot heek met Japanse citrus en wilde kruiden. En van lam met daslook en Amsterdamse feta naar rabarber met champagne en witte chocolade. Alle gangen werden geserveerd met een bijpassende wijn die de smaak van de gerechten prachtig versterkte. Dat is ook niet zo gek want de eigenaar is van origine sommelier en dan mag je wel wat …

summer of foods - daily cappuccino - lifestyle blog

Food-uittip: The Summer of Foods

De zomer en lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom viert populaire hotspot De Foodhallen ’t lekkerste eten tijdens The Summer of Foods. Vanaf mei t/m september staat er op 26 verschillende dagen iedere keer een andere stand of bar centraal met een lekkere bite. De hele zomer lang lichten de Foodhallen speciaal uitgeroepen (inter)nationale dagen omtrent een bepaald product uit. Op 13 mei is er afgetrapt met International Hummus Day en 29 september wordt de Summer of Foods afgesloten met International Coffee Day. Op zondag 2 juli vindt zelfs een speciaal Zomernacht diner plaats waarbij er vanaf 23 uur in de Foodhallen gedineerd kan worden. Zelf gaan? Check hier de gehele agenda:

Guide to Good Coffee - Cold Brew Coffee - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Guide to Good Coffee – #2 Cold Brew Coffee

De vorige keer lieten we zien hoe je echte Turkse koffie maakt. Tijd voor deel twee van onze koffiegids. Barista Karine Veen, werkzaam in de koffiebar van East57, laat zien hoe je Cold Brew Coffee maakt: Bereidingswijze kort samengevat Cold Brew Coffee (niet te verwarren met Ice coffee!) wordt gemaakt met behulp van een Cold Drip Koffiemaker. Een prachtige apparaat dat bestaat uit drie onderdelen. Voor het zetten van koffie plaatst je als eerste een katoenen filter in de extractiekolf en vul je deze met ongeveer 300 gram gemalen koffie. Bovenop de koffie leg je een rond filterpapiertje om het water gelijkmatig over de koffie te verdelen. Het bovenste reservoir vul je vervolgens met water aangevuld met ijsblokjes. Dan is het zaak dat je het het kraantje zo afstelt dat deze iedere twee tot drie seconden een druppel water wordt doorgelaten. Het totale proces neemt heel wat uren in beslag. Is de koffie helemaal doorgelopen, dan laat je de koffie eerst nog minimaal 15 uur rusten in de koelkast. Vervolgens kan je de Cold Brew uitserveren met bijvoorbeeld nog wat …

Koopgoot wordt Kookgoot - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Koopgoot wordt Kookgoot

Vanaf morgen staat de Rotterdamse Koopgoot tot en met zondag 28 mei een weekend lang in het teken van food. Tijdens het stadsfestival Op z’n Rotterdams (lees hier meer over dit leuke festival) wordt de Koopgoot omgetoverd tot Kookgoot (what’s in a name…). Het hele weekend lang staan er in de gehele Koopgoot twee tafels gedekt voor 80 foodliefhebbers. Winkelend publiek kan aanschuiven voor een spontaan diner, bereid door verschillende chef-koks in verschillende pop-up keukens. Naast deze pop-up keukens en demotafels is de Kookgoot gevuld met muziek en pop-up restaurantjes, waar van alles te proeven is. Ook is er een wijnmakerslunch en worden er biercolleges gegeven Locatie: Koopgoot, Rotterdam Centrum Datum: 26 tot en met 28 mei 2017 Facebook: www.facebook.com/KoopgootRotterdam

Op de koffie - Atelier 10tien - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

OP DE KOFFIE bij Atelier 10tien [VIDEO]

We gaan op de koffie! En wel bij alle toffe initiatieven, bijzonder mensen, leuke hotspots die Nederland rijk is. Maar ook daarbuiten! Deze keer zijn we op de koffie geweest bij de jonge, creatieve Martina van Atelier 10tien. De 25-jarige Martina Braas is de drijvende kracht achter het net geopende Atelier 10tien (10tien is de nickname van Martina). In het Atelier draait het allemaal om tassen en niet zomaar tassen, Martina ontwerpt en maakt ze grotendeels allemaal zelf. Er zijn twee collecties te vinden: 10tien en atelier 10tien. De tassen van 10tien ontwerpt Martina zelf en laat ze produceren in Ethiopië tegen een midden segment prijs. De tassen van atelier 10tien ontwerpt én vervaardigt ze zelf en zitten daardoor in een wat hoger segment. Gelijke deler is dat alle tassen uniek, stijlvol en functioneel zijn. Laat je dus vooral onderdompelen in de fijne tassenwereld van dit Atelier aan de Blauwburgwal nummer 18 te Amsterdam. Koffie-tip Elke aflevering van OP DE KOFFIE krijgen we ook een tip waar we ook eens langs zouden moeten gaan voor een …