All posts filed under: Food & Coffee

Food

Filya FAFO - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hotspot Den Haag: conceptstore Filya FAFO

Een plek waar je kunt shoppen, neer kunt ploffen voor een kop koffie en waar je in alle rust kunt werken achter je laptop? Den Haag is zo’n ideale plek rijker. Maak kennis met Filya FAFO, de conceptstore waar je terecht kunt voor ontspanning, een werkplek en natuurlijk om leuke items te scoren. Van kleding tot (heel veel) planten en van originele postcards tot handige notitieboekjes. Als je de winkel binnenkomt maak je kennis met mooie en eerlijke merken. Maar niet alleen de producten vallen op, ook de industriële sfeer die in de hele winkel hangt. Mooi onafgewerkte muren en een opnieuw ontdekte vloer voorzien de winkel van een hele toffe sfeer. Filya De eigenaresse vertelde dat dit een serieus project is geweest. Voordat Filya FAFO zich in dit pand nestelde was het een massagesalon. Het pand werd in een achterstallige staat ontdekt door Filya, die een mooie kans zag om hier werk van te maken. De lagen van de muren en vloeren werden er één voor één afgehaald en afgewerkt. Per toeval zat er …

Relax-ontbijtje bij Thijs by Dikker & Thijs

Op een heerlijke loze zondag komen we aan bij Thijs by Dikker & Thijs, gelegen op de Prinsengracht ter hoogte van de Leidsestraat. Dikker & Thijs is een hotel met geschiedenis, waar in het rijksmonument een delicatessewinkel en een sterrenrestaurant hebben gezeten. Een hotel wat zich gevestigd heeft in een prachtig 18e eeuws pakhuis, waar de grote openslaande rode luiken je welkom heten. Onder het hotel bevind zich restaurant Thijs, waar we al een keer ’s avonds hebben mogen genieten van de Franse keuken. Dat was een succes, dus komen we nu terug om van het ontbijt te proeven. Onder straatniveau bevindt zich namelijk een schattig zaaltje waar sinds kort ook ontbijt en lunch voor publiek buiten het hotel wordt aangeboden. Het is alleen niet wat je verwacht bij een hotelontbijt: hier zijn de ouderwets koffiemachines vervangen door baristas die goede latte machiatto’s en cappuccino’s maken, de sappen zijn vers geperst in plaats van uit pak en je wordt gewoon geserveerd in plaats van dat je langs een buffet moet struinen. We worden verwend met …

Een wereld zonder koffie...? - Solidaridad - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Een wereld zonder koffie…?

Wist je dat wij Nederlandse dagelijks gemiddeld 3,7 kopjes koffie drinken en dat we daarmee tot de top 3 grootste koffie gebruikers ter wereld behoren? We kunnen dus wel stellen dat Nederlanders kampioen koffiedrinkers zijn. Echter heeft het gros van hen geen idee dat we hard op weg zijn naar een wereld zonder koffie….. En ja, een wereld zonder koffie is een reëel doemscenario; niet alleen onze favoriete opkikker verdwijnt, maar ook onze cultuur en het sociaal verkeer komen daarmee in het geding. Wereldwijd is koffie een van de meest populaire dranken. Dagelijks worden er 2,25 miljard kopjes koffie geconsumeerd, met de groeiende middenklasse in Azië en Latijns-Amerika als de snelst groeiende afzetmarkt. Dat de koffie opraakt, of aanzienlijk duurder wordt, is niet ondenkbaar. Sterker nog; als er niets gebeurt is in 2050 het oppervlak landbouwgrond dat geschikt is voor de koffieteelt gehalveerd. Ook is de gemiddelde leeftijd van koffieboeren in veel koffieproducerende landen al 60 jaar. Een groot deel van de 20 miljoen kleinschalige koffieboeren heeft geen bedrijfsopvolger omdat de koffieteelt jongeren te weinig …

Lifestyle start-ups op Web Summit 2017

Het is inmiddels een traditie geworden voor Daily Cappuccino om af te reizen naar Web Summit, de grootste tech-conferentie ter wereld. Deze ‘get-together’ startte in Dublin, maar is sinds vorig jaar in het ook nu weer zonnige Lissabon neergedaald en biedt het nieuwste op het gebied van tech, maar ook aanverwante ontwikkelingen in fashion, lifestyle, mobiliteit en maatschappij. Zo beklom Victoria’s Secret angel Sara Sempaio het podium om te vertellen over de kracht van social media, juist in deze tijd rond #metoo, maakte Uber bekend met een alternatief te komen voor wegverkeer, namelijk een vliegende taxi (die goedkoper gaat zijn dan je eigen auto!) en sloot Al Gore de conferentie af met zijn klimaatvriendelijke boodschap. Maar los van dit alles draait het ook nog steeds om de dolenthousiaste, duizenden start-ups die op de summit hun eerste klanten, publiciteit of investeerder hopen te treffen. Hieronder, inmiddels ook een traditie, de beste lifestyle start-ups van Web Summit 2017. Uiteraard viel ons oog op een koffie-innovatie. Delta Q is geen start-up, maar een inmiddels groot koffiemerk in Portugal. …

5 x de lekkerste koffie met likeur combinaties - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x de lekkerste koffie met likeur combinaties

Open haard aan, warme plaid over je benen geslagen en een verse kop koffie met daarin een heerlijk likeurtje. Het beste recept om weer warm te worden tijdens deze koude wintermaanden. Wij tippen daarom de 5 lekkerste combinaties van koffie en likeuren: 1) Storm in een kop koffie We beginnen gelijk met een tip die niet voor watjes is. Namelijk een koffie waarin 5 verschillende soorten sterke drank worden gedaan! Vul een glas met twee derde hete koffie (gebruik het liefst verse koffiebonen, voor de beste, volle smaak). Vul dit vervolgens aan met Amaretto, Irish Cream, hazelnootlikeur (alles 10 ml) en een klein scheutje kaneellikeur. Goed roeren en top het af met wat opgeklopte volle melk of slagroom. 2) Hete neus Je neus gaat gegarandeerd weer open staan van deze combi. Meng een lungo met 1,5 tl Tia Maria, 1,5 tl Frangelica en 2 tl klassieke Baileys. Serveer met wat krokante Italiaanse cantuccini ‘on the side’. 3) Dokkumer koffie Een waar oud-Hollandsch recept: een glas hete koffie met een (flinke) scheut beerenburg, afgetopt met slagroom. …

Vin Voyeur: garantie voor een top(wijn)avond! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vin Voyeur: garantie voor een top(wijn)avond!

Wie denkt dat wijn alleen voor senioren of snobs is, heeft het goed mis. Juist jongere generaties (XYZ) ontkurken steeds vaker een goede fles. Maar welke wijn past bij jouw smaak of precies dat ene moment? Ben je van de vette Chardonnay of meer van een droge Sauvignon Blanc? Ga je voor een stevige Pinot-Noir of kies je toch een soepele Merlot? Het antwoord op deze vragen kun je nu gewoon thuis ontdekken. Met het coole wijnspel Vin Voyeur combineer je het nuttige met het aangename. Je leert alles over wijn; gewoon met je vrienden en aan je eigen keukentafel. Wat is het dan? Vin Voyeur is een veelzijdig wijnspel dat je meeneemt in de wondere wereld van de wijn. Zonder poeha of gedoe. Je hebt alleen je neus, je smaakpapillen en goed gezelschap nodig. De rest is geregeld. Je verzamelt iedereen (4 tot zes vrienden) rond het psychedelische speelkleed dat ook meteen smaakinspiratie is. En hoewel je genoeg te proeven krijgt – uitspugen is niet toegestaan – trap je af met een geurspel. Om …

Coffee Based Notebook

Om lekker te kunnen schrijven zijn een notitieboek en een goeie bak koffie onmisbaar. En wat is er dan mooier dat je met elke kop de basis legt voor een nieuw notebook? Okay, het klink misschien wat cryptisch maar toch is het precies wat Coffee Based doet. Het initiatief van Verdraaid Goed (dat je misschien wel kent van hun NS upcyclelijn) wil koffie-afval slim gebruiken als basis voor uiteenlopende producten. Het eerste product uit hun Coffee Recycle Center in opbouw ligt ons na aan het hart: het Coffee Based Notebook. De kaft van dit bruine (duh) notitieboek is gemaakt van het koffieafval dat een kop koffie oplevert. Het verwerken van koffiedik is nog niet heel bekend. Daarom werkt Verdraaid Goed onder andere samen met RotterZwam dat koffiedik al gebruikt voor hun kweekproces. En grondstof is er voldoende. Alleen al in Nederland importeren we 120 miljoen kilo koffie per jaar. Wij zijn al heel blij met het eerste resultaat en nieuwsgierig naar het vervolg. En hoewel de producten zich op de zakelijke markt richten, hoeft niets …

Polluted Water Popsicles - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

IJsje van vervuild water

Op het eerste gezicht lijken deze ijsjes heel lekker, kijk je nog eens, dan zie je dat dat toch niet bepaald het geval is. De studenten Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti (allen studerend aan de National Taiwan University of Arts) verzonnen namelijk een lijn van “frozen treats” onder de noemer Polluted Water Popsicles. De ijsjes zijn dan ook niet bedoelt als smaakmakers maar gericht op de veranderingen in het milieu en het bewustzijn hierover bij mensen te triggeren. De drie jongens verzamelden vervuild water uit 100 locaties door heel Taiwan heen, bevroren vervolgens deze verzameling in de vriezer en creerde er daarna een ‘ijsjes’, allemaal verpakt in een kunstige wikkel. Op die wikkel staat overigens ook waar het vervuilde water van het betreffende ijsje van afkomstig is. Bekijk je de ijsjes echt van dichtbij dan pas zie je wat er allemaal aan viezigheid in zit, van stukjes plastic tot aan kroonkurken toe. Meer informatie over dit bijzondere (en vooral goede) project is te vinden op Facebook. Foto’s via @fengfeng210

Limburg Lonkt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Food X Travel: Jorn gaat drie sterren koken in Limburg

Er zijn van die plekken in Nederland waar ik graag kom. De een is Nijmegen, waar ik in de buurt ben opgegroeid en alles vertrouwd voelt. De ander is Limburg. Gastvrije mensen, de heuvels, ruimte en lekker eten. Je begrijpt dan ook dat ik stond te springen om naar het Zuiden af te dalen toen ik werd uitgenodigd door Naomi van Limburg Lonkt. Zij woont normaal gesproken in “het Westen” maar heeft er voor gekozen om een paar maanden in Limburg op “sabbatical” te gaan. Zij reist de provincie rond en het leek haar leuk om mij, samen met chefkok Wouter Houten, een sterrenmaaltijd te laten bereiden. Dat niet alleen, we moesten eerst de Limburgse natuur in om alle ingrediënten te verzamelen. Gelukkig wist ze niet dat ik helemaal niet kan koken… Check de video voor het resultaat: Header foto via iStock, Credit: DutchScenery

Het Grote Koffiediner - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het Grote Koffiediner brengt een ode aan de ultieme volksdrank

Het Grote Koffiediner, oftewel een 4-gangen diner waarin zowel smaak als de herkomst van koffie wordt ontdekt. Klinkt voor ons op de redactie als het ideale avondje uit. En het gaat nog plaatsvinden ook. En wel op vrijdagavond 10 november in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. Een bakkie pleur in de ochtend of een dubbele hazelnut Frappuccino op het station; koffiedrinkend Nederland kan niet zonder haar dagelijkse dosis cafeïne. En daarom brengt Het Grote Koffiediner een ode aan deze volksdrank. Het 4-gangen diner wordt begeleid door verschillende, speciaal geselecteerde koffies. Experts binnen de zogenoemde ‘koffie scene’ staan te popelen om een groter publiek kennis te laten maken met het grote smaakpalet dat koffie biedt. Maar er zit ook een bittere nasmaak aan zo’n bakkie. Bekend is dat koffieboeren massaal worden uitgebuit. Daarnaast lijkt de opwarming van de aarde nu hun plantages te bedreigen. Schuif aan in de grote zaal van Pakhuis De Zwijer en verdiep jezelf tijdens het diner in de duistere geheimen die dit zwarte drankje herbergt. Kaartjes (vanaf 36 Euro) kan je kopen …