All posts filed under: Food

Food

Koopgoot wordt Kookgoot - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Koopgoot wordt Kookgoot

Vanaf morgen staat de Rotterdamse Koopgoot tot en met zondag 28 mei een weekend lang in het teken van food. Tijdens het stadsfestival Op z’n Rotterdams (lees hier meer over dit leuke festival) wordt de Koopgoot omgetoverd tot Kookgoot (what’s in a name…). Het hele weekend lang staan er in de gehele Koopgoot twee tafels gedekt voor 80 foodliefhebbers. Winkelend publiek kan aanschuiven voor een spontaan diner, bereid door verschillende chef-koks in verschillende pop-up keukens. Naast deze pop-up keukens en demotafels is de Kookgoot gevuld met muziek en pop-up restaurantjes, waar van alles te proeven is. Ook is er een wijnmakerslunch en worden er biercolleges gegeven Locatie: Koopgoot, Rotterdam Centrum Datum: 26 tot en met 28 mei 2017 Facebook: www.facebook.com/KoopgootRotterdam

Toast bier - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Toast! Bier van (oud)brood

Kortgeleden schreef hoofdredacteur Imke over het brood dat Heineken bakte met hun beroemde A-gist. Nu draaien we het om. Want je kunt blijkbaar ook bier brouwen van (oud)brood. Geen gek idee omdat 44 procent van al het brood dat gebakken wordt bij de eendjes of in de afvalemmer terecht komt. Dat is zonde, zeker als op andere plekken in de wereld voedseltekorten zijn. Hoe mooi is het dan dat Tristram Stuart dit probleem voor ons oplost. En wel op een hele feestelijke manier. Zijn Toast Pale Ale wordt namelijk gebrouwen van oud brood. Toast is niet zelfzuchtig. Hun recept is openbaar zodat iedereen die brood over heeft zijn of haar eigen bier kan brouwen. Oud verkruimeld brood is het basis ingrediënt en met goeie hop en gist, breng je het brouwproces op gang. Het resultaat is dus een zeer verantwoord biertje. En het verhaal wordt nog mooier. De opbrengst geeft Toast aan diverse goede doelen. Bier drinken gaf nog nooit zo’n goed gevoel! Beeld: Toast

Capriole Café - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Capriole Café: een oude verffabriek omgetoverd tot koffie-walhalla

Een voormalige verffabriek omgetoverd tot hippe koffiebar en restaurant in-één, dat is het Capriole Café. Belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp (door Bureau Fraai, een architectenbureau uit Amsterdam) van het café was het creëren van een totaalbeleving van alle aspecten die met het maakproces en de consumptie van koffie te maken hebben. En dat is meer dan goed gelukt (denk veel staal, hoge ramen en strakke lijnen). Naast dat je bij Capriole Café terecht kan voor good food en coffee, zijn er ook workshops te volgen om je eigen koffie-skills te upgraden. Zo is er een cursus koffiebranden, koffie cuppen en koffielezing. Genoeg redenen om een keer naar onze politieke hoofdstad af te reizen…

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Franse food hotspots ontdekken met behulp van Le Fooding

Zeg je culinair Frankrijk, dan komen al snel klassieke gerechten als Steak Tartare, Coq au Vin, Salade niçoise en Boeuf bourguignon in je op. Allemaal heel lekker, maar de klassieke Franse gastronomie heeft ook een remmend werking gehad op het ontstaan van nieuwe culinaire trends in Frankrijk. Maar inmiddels is daar zeker verandering in gekomen. Frankrijk bruist van de vernieuwende initiatieven op foodgebied met Parijs als hét centrum waar het allemaal gebeurt. In en om de stad ontdekken foodies nu een nieuw walhalla vol bijzondere foodtrends en lekkere initiatieven zoals ‘Les Heures Heureuses’ en de ‘Taste of Paris’. Een succes dat grotendeels is te danken aan Le Fooding. Le Fooding is bedacht als samentrekking van de woorden food en feeling en dat is exact waar deze beweging van foodlovers voor staat: het promoten van alle adressen waar op een creatieve, liefdevolle, moderne en verrassende manier wordt gekookt. Van foodtrucks tot sjieke restaurants, van streetfood tot de klassieke Franse stijl. De website van de beweging is hip en vrolijk en gebruikt een handig nieuw jargon om …

Week van de Fantasie - Bilderberg Parkhotel Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Week van de Fantasie met smaakexplosies in The Park

Summer is coming! De temperaturen lopen op, zonnetje laat zich vaker zien en de fantasie wordt meer en meer geprikkeld. En zeker bij restaurant The Park. Daar vier je de Week van de Fantasie die samen loopt met de te gekke tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’ in het ernaast gelegen museum Boijmans van Beuningen, samen met twee bijzondere koks heel fantasieprikkelende gerechtjes samen hebben gesteld. Na een bezoek aan de tentoonstelling schuif je aan één van de fantasierijk gedekte tafels in restaurant The Park. Sit back and be suprised! Want hoe gaan surrealisme en eten samen? Dat laten tweesterrenchef Erik van Loo en chef-kok Richard de Vries je zien, ruiken en proeven. Ze hebben zich laten inspireren door de zon, tentoonstelling en de onlangs gerenoveerde, fabelachtige stadsachtertuin van The Park. De bedoeling is met de gerechten jou op het verkeerde been te zetten, surrealisme in eten. Wij kregen alvast een voorproefje en manmanman, wat een daverende smaakexplosies! Op het overdekte terras werden we warm onthaald met bubbels en de overheerlijke, opmerkelijk samengestelde hapjes werden geserveerd op, jawel, …

Kitchen & Bar Van Rijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kitchen & Bar Van Rijn, hartje Amsterdam een prima steak eten

Vraag je aan een willekeurige hipster uit Amsterdam waar te eten ’s avonds, dan krijg je een hele lijst met food hotspots ‘waar je echt een keer geweest moet zijn’. Opvallend is dat die spots vaak niet in het centrum van Amsterdam liggen, maar in West, Oost of zelfs over ’t IJ. Maar wat nu als je een keer gewoon lekker in het centrum wil blijven en geen zin hebt in al te pretentieus? Zodoende kwamen we terecht bij Kitchen & Bar Van Rijn, gelegen aan het Rembrandtplein (what’s in a name in dit geval natuurlijk). Bij binnenkomst valt gelijk de grootte van de ruimte op en ook de bar die voor een wand met een enorme flessenkast staat. Duidelijk is gelijk dat men hier niet alleen kan eten, maar ook kan dansen. Dat gebeurt voornamelijk in het weekend zo blijkt, dan is er live muziek en een DJ. De ambiance is prima, maar je moet wel van kosmopolitisch en groots houden. We nemen plaats aan één van de vele tafeltjes en worden vriendelijk geholpen. …

8 x nieuwe food adresjes in Rotterdam

Pas geleden schreef ik al over hotspot Altijd in de buurt in Rotterdam, maar Rotterdam heeft zo veel meer in huis! Kom je niet uit de havenstad of omgeving, maak dan zeker een dag vrij (of misschien wel een weekend) om een bezoek te brengen aan de volgende leuke food hotspots: PIX Deze tapasbar is pas een maand open en PIX is al favoriet bij iedereen die van Spaanse pintxos houdt. Je kunt gewoon bij ze binnenlopen op de Pannekoekstraat 76a, want PIX werkt zonder reserveringen! Frietboutique Niet alleen in Amsterdam, maar nu ook in Rotterdam kun je genieten van een lekker portie frietjes bij deze – zoals ik het graag noem – luxe snackbar. Niet alleen friet trouwens, maar ook verkoelende ijsjes! Je zomerchilling bij deze compleet. Je vindt Frietboutique aan de Witte de Withstraat 68. Ben je gek op kroketjes? Het Kroket Loket is een soortgelijk tentje en deze krijgt in het najaar ook een eigen plekje in Rotterdam. Old Scuola Old Scuola staat bekend om kwaliteitspizza’s op welke gelegenheid dan ook: van poolparties tot …

Groene Moederdag recepten - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2 x originele (groene) cake recepten voor Moederdag

Het is elk jaar weer moeilijk om origineel, creatief en vooral persoonlijk uit de hoek te komen voor Moederdag. Een bos bloemen of een etentje is ook weer zo gewoon en ‘makkelijk’. Waarom dan ook niet een keer iets groens én iets lekkers met elkaar combineren? Hoe? Door zelf petit-fours te maken met een groen tintje. Hierbij twee heerlijke recepten: ROZEMARIJN CITROEN CAKJES Ingrediënten VOOR DE CAKE 275 gr bloem 1 1/4 tl bakpoeder 1/4 tl baksoda 1 tl zout 270 gr suiker 120 gr boter (gesmolten) 244 gr karnemelk (kamertemperatuur) 3 el zonnebloemolie 2 tl vanille extract 1 el citroenschil 1 1/2 tl rozemarijn 6 eigeel 3 eiwit VOOR DE CREAM CHEESE FROSTING 240 gr cream cheese 100 gr boter 1 tl citroenschil 2 tl citroensap 1 tl vanille 300 gr poedersuiker Bereidingswijze – Verwarm de oven voor op 180 graden. – Mix de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en 200 gr suiker. Mix in een andere kom de (afgekoelde) boter, karnemelk, olie, vanille, citroenrasp, rozemarijn en eigeel tot een egaal mengsel. – Mix de eiwit …

Pizzarun - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hardlopen én pizza eten tijdens de eerste Pizzarun

Pizza en een hardloopevent, dat klinkt niet echt als een match made in heaven. Toch kan het. Op 8 juli kan je jezelf namelijk ‘fit eten’ in het Amsterdamse bos tijdens de eerste Amsterdam Pizzarun. Denk daarbij aan meer dan 20 verschillende pizza’s, een 5 kilometer hardloopparcours, een gigantische oven, meer dan 4000 hardloopschoenen en 1 grandioos healthy pizza walhalla om je overwinning te vieren. Op het parade-achtige terrein waar het event plaats gaat vinden staan de grootste pizzabazen van Nederland met bijbehorende foodtruck de meest bijzondere én gezonde pizza’s voor je bakken. Van sushipizza tot pizzagyros en alles daar tussenin. Alleen de aller lekkerste ingrediënten worden gebruikt tijdens het evenement, dat een initiatief is van healthy pizzamerk Magioni. Het is natuurlijk niet echt een event waar het hardlopen centraal staat, maar een foodevent met een sportieve knipoog. Kaarten kopen kan via www.amsterdampizzarun.nl waar je kan kiezen tussen een ‘run-for-pizza’ ticket (17,50 euro), een ‘food-only’ ticket (10,00 euro) en een ‘kidsrun’ ticket (17,50). Met het runnersticket kan je deelnemen aan de 5km run én krijg …

Hands Off My Chocolate Friet - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Iemand een frietje chocoladesaus?

Nog meer bijzonder foodnieuws deze ochtend, want naast dat je vanaf deze week bier granola kan kopen, kan je vanaf nu ook een frietje chocoladesaus bestellen! Uit onderzoek blijkt dat de helft van de mensen haar chocolade het liefst alleen opeet, zonder grijpgrage handen van anderen in de buurt. Voor friet geldt precies hetzelfde. Daarom hebben de twee food startups Hands Off My Chocolate en Frietboutique de chocolade- en aardappelkrachten gebundeld om Nederland te voorzien van een bijzonder frietje: een frietje chocoladesaus. De zoete chocolade en de zoute friet zorgen voor een bijzondere smaakbeleving. Onder de naam Hands Off My Chocolate Friet staat het patatje chocoladesaus als special (nog tot en met 8 juni) op de kaart bij alle vestigingen van Frietboutique.