All posts filed under: Food

Food

Valentijn food - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Originele (food)tips voor Valentijn

1) Friet Romantique Wat is nou romantischer dan samen een frietje delen? Met die gedachten ontwikkelden Sammy en Pebbles van de Frietboutique in samenwerking met chef-kok Raoul Meuwese van restaurant de Hoefslag de ‘Friet Romantique’. Een vers frietje geserveerd met zelfgemaakte mayonaise van Cabernet Sauvignon en olijven crunch, speciaal om te delen met iemand waarvan je houdt. De limited edition ‘Friet Romantique’ kan je van 7 tot en met 28 februari voor €4,75 kopen bij zowel de Hoefslag in Bosch en Duin als de Frietboutique in Amsterdam. 2) Serenadeservice Altijd al je valentijn willen verrassen met een serenade, maar niet gezegend met een ‘engelen’ stem? Of misschien heb je wel iets goed te maken en wat back-up nodig? Via www.plugify.nl/serenadeservice kan je gratis een serenade bestellen voor Valentijnsdag. 3) Pizzaservice voor hartenbrekers Hoe romantisch Valentijnsdag, de dag van de liefde ook lijkt, onderzoek wijst uit dat de dagen rondom Valentijnsdag een van de meest populaire tijden is om je relatie te beëindigen. Daarom heeft gezonde-pizza-maker Magioni een tijdelijke webshop geopend waarin jij je net gedumpte …

Dieet trends 2017 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dieet trends van 2017

1) Vegan Plantaardig eten wordt steeds meer mainstream. Stteeds meer mensen durven over te gaan op een totale vegan lifestyle. Eén van de redenen hiervoor is dat het ook eenvoudiger is om jezelf deze lifestyle aan te meten. Onder andere door het groeiende aanbod in de supermarkten en ook restaurants doen mee aan de vegan trend! 2) Eiwitten Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van ons lichaam. We hebben eiwitten hard nodig voor spieropbouw en -onderhoud. Met de groeiende schare fit-girls en fit-boys
 is het dan ook niet raar dat proteïne dieet producten steeds meer aan populariteit winnen. Wil je echt overgewicht kwijt raken dan is het overigens aan te raden het pronokal dieet te proberen. 3) Groenten, groenten, groenten Natuurlijk zijn groenten essentieel voor een gezond dieet. Dat weten we allang. Maar groenten gaan een nog grotere rol spelen. Denk aan pasta en burgers gemaakt op basis van groenten (geheel koolhydraatvrij dus). Ook vergeten groenten worden (nog steeds) populairder. Het stukje vlees bij de hoofdmaaltijd speelt een bijrol. 4) Mooi-maak-drankjes Een trend die de afgelopen jaren …

Dutch Oven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Trend gespot: de Dutch Oven

Al aan het uitkijken naar die lange zomeravonden in de tuin, park of op de camping? En naar het bijbehorende buiten eten? Wil je helemaal ‘on trend’ zijn voor het lente- en zomerseizoen dan ga je dit jaar niet voor de bbq maar voor een zogenaamde Dutch Oven. De Dutch Oven is een grote zwarte gietijzeren waar je bijna alles kan bereiden wat je maar kan verzinnen. Van stoofschotels tot aan brood, pizza en ovenschotels. Omdat de deksel van de Dutch Oven een opstaande rand heeft kan je er kolen opleggen waardoor de hitte van alle kanten het voedsel kan verhitten. Je zal jezelf afvragen waar de Nederlandse benaming vandaan komt. Die link moeten we zoeken bij de Engelsman Abraham Darby die rond 1700 in Nederland zag hoe men daar met gietijzer in zandmallen pannen maakten. Darby nam dit inventieve concept mee naar zijn thuisland, maar gaf de pan wel een naam die herinnerde aan zijn afkomst. Tijdens de kolonisatie van Amerika maakte men dankbaar gebruik van de Dutch Oven. Dit omdat je er zo …

Amsterdams Spuitwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Amsterdams Spuitwater maakt van water drinken een feestje

Foto: Justin Nan Hoe kan je van water drinken iets leuks en lekker en tegelijkertijd classy maken? Ari Hoekstra wist daar wel raad mee. Want sinds vorig jaar is hij eigenaar van De Nieuwe Amsterdamse Spuitwaterfabriek. In deze ‘fabriek’ wordt lokaal geproduceerd sodawater op een ambachtelijke manier gebotteld in de meest mooie vintage spuitwaterflessen (ook wel sifonflessen genoemd). Het Amsterdams Spuitwater combineert de pure smaak van water met een aangename sprankeling, waardoor het een verfrissende en calorie-vrije dorstlesser is én natuurlijk een goed alternatief voor zoete frisdrankjes. Niet alleen het water maakt het dat de Spuitwaterfabriek het bezoeken waard is. Het is namelijk gevestigd in een oud fietsenmakerspand waar prachtige antieke sodawatermachines staan, een limonadebar in zit en je kan er in de bijbehorende winkel ook allerlei vintage spullen kopen.

Chocolate Weeks Brussel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Alles chocolade in Brussel

Gek van chocolade? Dan ben je van 1 tot 15 februari in Brussel op de juiste plek! De aankomende weken staat Brussel namelijk in het teken van chocolade tijdens de ‘Chocolate Weeks’. Met de zogenaamde chocolate pass kan je als bezoeker bij meer dan 30 chocolatiers proeven van de lekkerste Belgische chocolade. Ook krijg je hiermee kortingen in de chocolademusea. Gedurende het ‘Chocolate Weeks’ event vindt er in het weekend van 10 tot 12 februari ook de jaarlijkse chocoladebeurs plaats in Brussel: Salon du Chocolat. Meer dan 100 exposanten stellen dan de meest heerlijke creaties voor (er wordt onder andere met chocolade geschilderd!). Bovendien kan je elke dag om 17.00 uur genieten van een spectaculaire modeshow met jurken van chocolade, gecreëerd door duo’s van modeontwerpers en chocolatiers. Yum!!    

Happy Oyster Hour - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Happy Oyster Hour, een heus oesterfestijn

Een avondje oesters en gin tonics? Tuurlijk zitten we daar op te wachten. In de wijnbar van East57, een nieuw horeca concept bij station Amstel, vindt elke eerste vrijdag van de maand een heus oesterfestijn plaats. Bij Happy Oyster Hour kan je genieten van oesters voor een eurootje en dat moet je echt een keer doen! De oesters zijn vers, worden mooi geserveerd en zijn dus helemaal niet duur. Het enige waar je voor uit moet kijken is dat je er niet teveel besteld en ze niet meer op kan. Wij combineerden ze met een emmertje vol verrukkelijke scampi’s in knoflook. Maar de avond draaide natuurlijk niet alleen om de oesters. De gin tonics waren misschien zelfs nog belangrijker. The Isle of Harris Gin en East Imperial tonic hadden hun krachten gebundeld om de verrukkelijkste GT’s te verzorgen. De keus bestond uit drie verschillende mixen, waarvan er zelfs een was met boerenkool! Nu hebben wij de laatste jaren heel veel nieuwe gin merken uit de grond zien poppen en is het ook niet langer alleen …

The Ketchup Project - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

The Ketchup Project

Niets lekkerder dan een goede, smakelijke klodder ketchup bij je worstenbroodje, tosti, bbq-worstje of andersoortige snack. En als die ketchup ook nog eens duurzaam én eerlijk is, dan smaakt die nog net wat lekkerder! Precies daarvoor moet je zijn bij The Ketchup Project. The Ketchup Project gaat namelijk verspilling van mooie tomaten tegen. Omdat verse tomaten niet lang houdbaar zijn, wordt maarliefst 40% van de Keniaanse tomatenoogst weggegooid. Hartstikke zonde. Daarnaast lopen de Keniaanse boeren een groot deel van hun inkomsten mis. In samenwerking met de boeren werd daarom het plan bedacht om tomaten te drogen en er ketchup van te maken, waardoor de tomaten langer houdbaar zijn. Zodoende was The Ketchup Project geboren. Naast het duurzame en eerlijke karakter kent de ketchup nog een pluspunt: het bevat ruim 30% minder toegevoegde suikers. Er zitten enkel en alleen pure ingrediënten in (véél tomaat en ook specerijen, jaggery en azijn). Sterrenkok Mohsine Korich heeft zelfs meegewerkt aan het perfecte recept voor de ketchup. Zelf kopen/proeven? Dat kan inmiddels al bij meerdere hot spots in Amsterdam, Wezep …

Wijn door de brievenbus

Je kunt tegenwoordig voor allerlei producten abonnementen afsluiten: eten, kleding, bloemen, kunst, noem maar op. Ook je wijntje kun je thuis laten bezorgen. Grote uitdaging daarbij is uiteraard het transport. Een goede fles wijn wil je niet in scherven terugvinden in de doos. Bovendien moet je thuis zijn om hem te ontvangen of je moet hopen dat je buren hem niet inmiddels geproefd hebben. Het Engelse Garcon Winers meent daar een oplossing voor te hebben: de eerste wijnfles die door de brievenbus past. De mensen achter de Engelse start-up hebben een fles van “glass-like” plastic ontwikkeld. Wat dat precies is, is wat vaag, maar het zorgt wel voor een verpakking van het druivensap die bestand is tegen stoten en van een formaat dat door de brievenbus past. En dus ook een val op deurmat overleeft. Dat is nog eens lekker thuiskomen: een flesje wijn tussen de blauwe enveloppen en reclamefolders! Nu zit wijn niet voor niks in een glazen fles, dus het is nog even afwachten wat het met de kwaliteit doet, maar we hebben …

Avocado Show - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De grote avocado show

Schreven we laatst nog over een nieuwe spot waar alle gerechten als thema ‘aardbei’ hebben, binnenkort volgt een spot waar alles avocado is wat de klok slaat. In februari opent namelijk de eerste echte avocado bar in Amsterdam: The Avocado Show. Van avocadoburgers tot aan gepaneerde avocadofrietjes, alle gerechten en snacks hebben de welbekende groene vrucht in de hoofdrol. In The Avocado Show kan je straks bijna 24/7 terecht. Ontbijt, brunch, lunch, afhaal, delivery en je avondmaaltijd… voor elk eetmoment kan je hier iets met avocado bestellen. ’s Nachts ook nog heel veel trek in deze groen vrucht? Dan kan je er zelfs terecht voor ‘some late night avocado snacking’!

Lola Lik - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Recreëren in de voormalige Bijlmerbajes

Recreëren in de bajes? Klinkt nogal als een paradox, maar het is zeker de waarheid. Want op 20 januari opent in het voormalige hoofdgebouw van de Amsterdamse Bijlmerbajes “Lola Lik”. Een grote creatieve broedplaats (9000 m2!) dat een initiatief is in opdracht van de Gemeente Amsterdam en in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Uitgevoerd door LOLA, wat weer staat voor de stichting Leegstand Oplossers Amsterdam. In het gebouw komt onder andere een publiek binnenplein met een restaurant, een pop-up bioscoop, muziekstudio’s en ateliers/werkplekkern. Daarnaast zullen er in de twee hoge torens van de lik (Bargoens woord voor gevangenis, maar wat ook staat de mogelijkheid een nieuwe invulling te geven aan een plek met bijvoorbeeld een ‘lik’ verf)  ongeveer 1000 asielzoekers worden opgevangen. Bedoeling is dat Lola Lik een plek wordt waar verbroedering plaats vindt en waar mensen kunnen samenwerken aan mooie plannen. En daarnaast moet het ook een plek worden om mensen te helpen bij het vinden van werk en bij het participeren in de Amsterdamse samenleving. Wij zijn nu al fan van …